Antokians
Druga imena: Antocianini, E163
Ocena škode: 2 (Derivati naravnih snovi)
Antocianini (antocianini ali tudi E163) so naravna rastlinska barvila, ki jih najdemo predvsem v sadju in zelenjavi rdeče, modre ali vijolične barve. So flavonoidi, skupina snovi, znanih po svojih antioksidativnih učinkih. Glavni viri antocianinov so jagodičevje, kot so borovnice, maline, robide ali bezeg, pa tudi rdeče vino, rdeča čebula ali češnje ter nekatere vrste zelenjave, kot je rdeči krompir.
Antocianini se pogosto uporabljajo kot živilska barvila za različne izdelke. V Evropski uniji so označeni z oznako E163. Uporabljajo se na primer v sladkarijah, marmeladah, sladoledih, sadnih pijačah, pa tudi v nekaterih vrstah sira. Njihova prednost je, da so naravne snovi, ki niso škodljive za telo. Nasprotno, zaradi svojih antioksidativnih učinkov lahko delujejo kot preventivni ukrep proti nekaterim kroničnim boleznim, kot so bolezni srca in ožilja. Antocianini prispevajo tudi k privlačnemu videzu živil, saj dajejo izdelkom intenzivno in privlačno barvo.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.

Tekoče milo za madeže 300 ml
Podrobnosti o izdelku
Trdni šampon za krepitev in pomiritev (50 g)
Podrobnosti o izdelku
Darilni komplet gela za prhanje in losjona za telo z blagodejno sivko
Podrobnosti o izdelku
ECO detergent za pranje perila za volno in občutljivo perilo mandelj (1500 ml)
Podrobnosti o izdelku