facebook
Kdor prej pride, prej melje. Akcija se ne bo ponovila.
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR | Brezplačna zamenjava in vračilo v 90 dneh

Druga imena: Clematis

Ocena škodljivosti: 1 (Naravne snovi)


Clematis, splošno znan tudi kot plamenec, je vrsta rastline iz družine smolnatih, ki izvira iz južne Evrope in zahodne Azije. Je zimzelena, razmeroma hitro rastoča vzpenjavka, katere stebla lahko dosežejo dolžino do pet metrov. Njeni značilni beli cvetovi s prijetnim vonjem cvetijo od julija do septembra, jesenski plodovi pa pogosto veljajo za okrasne. Divje raste predvsem na toplih območjih srednje in južne Evrope na robovih gozdov, v grmičevju in na suhih pobočjih.

Clematis se je in se še vedno uporablja v ljudskem zdravilstvu in homeopatiji. Njegova sposobnost zdravljenja kožnih težav, revmatizma in nevralgije se uporablja že od nekdaj. Clematis je vključen tudi v različne zeliščne čaje, kjer deluje kot diuretik ter pomaga pri zdravljenju revmatizma in protina. Vendar ne smemo pozabiti, da je rastlina v surovem stanju strupena in jo je treba ustrezno predelati. V kozmetični industriji se plamenec uporablja predvsem zaradi svojih antibakterijskih, protivnetnih in toničnih lastnosti. Iz njega izdelujejo različne izdelke za nego kože in las. Njegovi blagodejni učinki na kožo so priznani tudi v sodobni kozmetologiji.

V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.

Remarkable People parfumska voda uniseks
Remarkable People parfumska voda uniseks
Podrobnosti o izdelku
Organska rožna voda 200 ml
Organska rožna voda 200 ml
Podrobnosti o izdelku
Oud Wood sprej za telo unisex
Oud Wood sprej za telo unisex
Podrobnosti o izdelku
Serum za obraz - zeleni čaj (10 ml) - antioksidativni in protivnetni učinki
Serum za obraz - zeleni čaj (10 ml) - antioksidativni in protivnetni učinki
Podrobnosti o izdelku
Kategorija Iskanje Košarica