facebook
Kdor prej pride, prej melje. Akcija se ne bo ponovila.
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR | Brezplačna zamenjava in vračilo v 90 dneh

Druga imena: etil-p-toluen sulfonamid

Ocena škodljivosti: 4 (Nekoliko škodljiva kemija)


Etil tozilamid, znan tudi kot etil-p-toluen sulfonamid, je organska spojina s formulo CH3C6H4SO2N(C2H5)2. Kemijsko je derivat sulfonamida. Etiltozilamid je bel prah, ki je topen v vodi, alkoholu in etru. Ta snov se uporablja predvsem v kozmetični industriji, zlasti v proizvodnji lakov za nohte, da se izboljša oprijem laka na noht in podaljša njegova obstojnost.

Vendar pa je uporaba etiltozilamida povezana z nekaterimi spornimi vprašanji. Etiltozilamid se lahko absorbira skozi nohte v telo, nekatere študije pa kažejo, da lahko povzroči alergijske reakcije. Zato je njegova uporaba v kozmetičnih izdelkih v nekaterih državah omejena. Evropska unija je na primer prepovedala njegovo uporabo v kozmetiki že leta 2004. V drugih delih sveta pa je etiltozilamid še vedno pogosto prisoten v nekaterih kozmetičnih izdelkih. Čeprav je v večini primerov varen, je treba upoštevati morebitna tveganja. Čeprav večina ljudi ne reagira na etiltozilamid, lahko pri občutljivejših posameznikih pride do draženja ali alergijskih reakcij.

V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.

Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia toaletna voda uniseks
Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia toaletna voda uniseks
Podrobnosti o izdelku
Barva za lase v prahu 100g Blond
Barva za lase v prahu 100g Blond
Podrobnosti o izdelku
The One Intense parfumska voda za ženske
The One Intense parfumska voda za ženske
Podrobnosti o izdelku
Univerzalno črno milo BIO - pasta (1 kg)
Univerzalno črno milo BIO - pasta (1 kg)
Podrobnosti o izdelku
Kategorija Iskanje Košarica