Izostearamid MIPA
Druga imena: Izostearamid MIPA; N-(2-hidroksipropil) izooktadekanamid, izoktadekanamid, monoizopropilamid izostearinske kisline
Ocena škodljivosti: 2 (Derivati naravnih snovi)
Izostearamid MIPA, znan tudi pod imeni N-(2-hidroksipropil) izooktadekanamid, izoktadekanamid ali monoizopropilamid izostearinske kisline, je kemikalija, ki se najpogosteje uporablja v kozmetični industriji. Gre za vrsto amidov maščobnih kislin, ki se uporabljajo kot površinsko aktivne snovi. Te snovi lahko delujejo kot emulgatorji, kar pomeni, da pomagajo mešati dve sestavini, ki se običajno ne mešata, ali kot površinsko aktivne snovi, ki pomagajo odstranjevati nečistoče s kože ali las.
Izostearamid MIPA se pogosto uporablja pri proizvodnji šamponov, gelov za kopanje, mil in drugih izdelkov za čiščenje telesa. Njegova prisotnost v teh izdelkih močno izboljša njihovo sposobnost čiščenja, hkrati pa zmanjša dražilne učinke drugih površinsko aktivnih snovi na kožo in sluznice. Izostearamid MIPA najdemo tudi v številnih drugih kozmetičnih izdelkih, vključno s kremami, tekočimi ličili in balzami za lase. Njegova prisotnost v teh izdelkih pomaga stabilizirati njihovo teksturo ter izboljšati njihov videz in konsistenco. V vseh teh primerih je izostearamid MIPA varen, če se uporablja v priporočenih koncentracijah.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.
L'Eau d'Issey toaletna voda za ženske 100 ml + EDT MINI 10 ml + mleko za telo
Podrobnosti o izdelku
Emir Lueur d'Espoir Arena Intense parfumska voda unisex
Podrobnosti o izdelku
Sweet Heaven Cherry U parfumska voda
Podrobnosti o izdelku
Lift+ Super Filler dnevna krema proti staranju SPF 30
Podrobnosti o izdelku