Izostearil izostearat
Ocena škodljivosti: 3 (Neškodljive kemikalije)
Izostearil izostearat je kemikalija, ki se pogosto uporablja v kozmetiki kot mehčalec in vlažilec. Izvira iz izostearinske kisline, zato je ester, natančneje mešanica izostearinske in oleinske kisline. Priljubljen je zaradi svojih vlažilnih lastnosti, sposobnosti mehčanja in glajenja kože in lasnih vlaken, pa tudi zaradi svoje nedražeče narave in združljivosti s številnimi drugimi sestavinami v kozmetičnih izdelkih.
Izostearil izostearat je še posebej primeren za občutljivo kožo, saj nima dražečih učinkov. Poleg tega lahko izboljša elastičnost kože in preprečuje njeno izsušitev. Njegova prednost je tudi lahka tekstura, ki na koži ne pušča mastnega ali težkega občutka. Vsebujejo ga številni izdelki, od krem za obraz in telo do balzamov za lase in različnih izdelkov za ličenje. Na etiketah izdelkov ga najdete pod imenom \'izostearil izostearat\'. Varnost njegove uporabe so potrdili strokovnjaki za varnost kozmetičnih izdelkov.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.
Cartier Déclaration polnljiv parfum za moške
Podrobnosti o izdelku
Ekološki brezov sok (brez sladkorja) 250ml
Podrobnosti o izdelku
Paco Rabanne Black XS 2018 toaletna voda za moške
Podrobnosti o izdelku
Devotion Intense parfumirana voda za ženske
Podrobnosti o izdelku