Lauroil prolin
Druga imena: 1-(1-oksododecil)-L-prolin, (2S)-1-dodekanoilpirolidin-2-karboksilna kislina
Ocena škodljivosti: 3 (Neškodljive kemikalije)
Lauroil prolin je organska snov, ki se imenuje tudi 1-(1-oksododecil)-L-prolin ali (2S)-1-dodekanoilpirolidin-2-karboksilna kislina. Spada v široko skupino snovi, ki se uporabljajo v kozmetični industriji, zlasti kot sestavine različnih izdelkov za nego kože in las, pa tudi v nekaterih čistilih.
Lauroil prolin pomembno vpliva na izboljšanje videza in kakovosti kože, saj jo pomaga vlažiti ter povečuje njeno elastičnost in čvrstost. Poleg tega lahko zmanjša prekomerno nastajanje sebuma in tako prepreči nastanek aken. Zato je pogosto vključen v različne kreme, maske in serume za kožo, pa tudi v izdelke za nego las, kjer zagotavlja hranjenje in sijaj. Lauroil prolin se pomembno uporablja tudi v izdelkih za odstranjevanje ličil, saj pomaga odstraniti umazanijo in ličila, ne da bi izsušil kožo. Poleg kozmetične industrije se lauroil prolin uporablja tudi pri proizvodnji nekaterih čistilnih sredstev, kot so gospodinjski izdelki, saj je sposoben vezati in odstranjevati nečistoče.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.
Šampon Rhassoul 500ml BIO, VEG
Podrobnosti o izdelku
Zmerne dnevne blazinice s krilci (10 kosov) - 100 % organski bombaž, 3 kapljice
Podrobnosti o izdelku
Armaf Dubai Nights Midnight parfumska voda za moške
Podrobnosti o izdelku
Pride Pure Crystal U parfumska voda
Podrobnosti o izdelku
Barva za lase v prahu 100 g Baker
Podrobnosti o izdelku