facebook
⚡ APP5 popust prav zdaj! APP5 V aplikacijo
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR | Brezplačna zamenjava in vračilo v 90 dneh

Druga imena: Natrijev karagenan

Ocena škodljivosti: 2 (Derivati naravnih snovi)


Natrijev karagenan je posebna oblika kemikalije, znane kot karagenan. Ta snov je v številnih državah odobrena za uporabo kot aditiv za živila in ima številko E407. Natrijev karagenan se uporablja predvsem kot stabilizator ali zgoščevalec v različnih živilskih izdelkih. Pridobiva se iz rdečih alg in je še posebej priljubljen zaradi svojih gelskih lastnosti, ki so izjemno učinkovite že pri majhnih odmerkih. Njegova druga pomembna prednost je, da ni strupen za človeško telo in ne reagira z drugimi aditivi za živila.

Natrijev karagenan se pogosto uporablja v številnih izdelkih, ki jih vsakodnevno uživamo. Najdemo ga na primer v mlečnih izdelkih, kot so jogurt, sladoled ali smetana, kjer izboljša konsistenco in prispeva k enakomerni porazdelitvi sestavin v izdelku, na primer sadja v jogurtu. Veliko natrijevega karagenana je tudi v pecivu ter drugih pekovskih in slaščičarskih izdelkih. Uporablja se tudi pri pripravi pijač, kot so instantni kakav ali mlečni napitki za dojenčke. Zunaj živilske industrije se uporablja tudi v kozmetični in farmacevtski industriji, kjer se uporabljajo predvsem njegove zgoščevalne lastnosti.

V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.

BIO koncentrirani pralni gel (1,5 l) - vrtnica
BIO koncentrirani pralni gel (1,5 l) - vrtnica
Podrobnosti o izdelku
Koncentrirani pralni gel BIO (1,5 l) - Nordic forest
Koncentrirani pralni gel BIO (1,5 l) - Nordic forest
Podrobnosti o izdelku
Barva za lase v prahu 100g Black
Barva za lase v prahu 100g Black
Podrobnosti o izdelku
Pomirjujoč šampon s sivko 500ml BIO
Pomirjujoč šampon s sivko 500ml BIO
Podrobnosti o izdelku
Hawas Kobra M parfumska voda
Hawas Kobra M parfumska voda
Podrobnosti o izdelku
Kategorija Iskanje Košarica