Stearil kaprilat
Ocena škodljivosti: 2 (Derivati naravnih snovi)
Stearyl kaprilat, pogosto znan tudi kot BPA, je kemikalija, ki v kozmetični industriji velja za varno in zanesljivo. Je ester kaprilne kisline in stearinskega alkohola. Za to snov je značilno, da deluje kot mehčalec (snov, ki mehča in gladi kožo), zato je idealna sestavina za številne kozmetične in osebne izdelke.
Stearil kaprilat se pogosto uporablja pri izdelavi različnih vrst krem, mil, šamponov, balzamov in številnih drugih kozmetičnih izdelkov. Njegova prednost je, da ne povzroča draženja kože, kar je pogosta težava številnih drugih kemičnih sestavin. Zaradi nežne teksture in lastnosti, ki pomagajo ohranjati kožo vlažno in zdravo, je stearilkaprilat pogosto vključen tudi v izdelke za občutljivo kožo. Uporablja se tudi kot sestavina v nekaterih izdelkih za nego las, kjer pomaga zgladiti in izboljšati strukturo las.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.
Atlantis Extrait de Parfum parfumski ekstrakt unisex
Podrobnosti o izdelku
Venus Deluxe Smooth Swirl nadomestne britvice 4 kosi
Podrobnosti o izdelku
Layton parfumska voda unisex
Podrobnosti o izdelku
Mleko za telo kokos 245ml BIO, VEG
Podrobnosti o izdelku