Druga imena: Glicerol trioleat, 1,2,3-propanetriil trioleat, Propan-1,2,3-triiltri[( 9Z )-oktadec-9-enoat]
Ocena škodljivosti: 2 (Derivati naravnih snovi)
Triolein je glicerid, ki velja za eno glavnih sestavin olja. Kemijsko je sestavljen iz treh molekul oleinske kisline, ki so vezane na molekulo glicerola. Triolein deluje kot biomarker za ugotavljanje prisotnosti maščob v hrani in človeškem telesu. Je tudi sestavni del različnih oblik maščob, vključno z živalsko maščobo in nekaterimi vrstami rastlinskega olja. Njegova druga imena so glicerol trioleat, 1,2,3-propanetriil trioleat in propan-1,2,3-triiltri[(9Z)-oktadec-9-enoat].
Triolein se uporablja v številnih industrijskih in živilskih izdelkih. V živilski industriji se uporablja za izdelavo margarine in drugih vrst umetnih maščob. Ker je ena od glavnih sestavin oljčnega olja, se pogosto uporablja v proizvodnji mil in kozmetike. V industriji se triolein uporablja kot mazivo in tudi kot gorivo v nekaterih vrstah dizelskih motorjev. Je tudi sestavni del proizvodnje biogoriv ter nekaterih vrst plastike in polimerov.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.
Habik For Men parfumska voda za moške
Podrobnosti o izdelku
Acqua Di Parma Oud parfumska voda unisex
Podrobnosti o izdelku