facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Sonett Olivni pralni gel za volno in svilo 1 l

Blagovna znamka: Sonett

9,99 €
9,00 €

Na zalogi - odprema danes
Ta izdelek se trenutno pregleduje 1 uporabnik.

  • Brezplačna dostava nad 80 EUR

Opis izdelka Sonett Olivni pralni gel za volno in svilo 1 l

Vlna, svila in fina vlakna za ročno in strojno pranje pri nižjih temperaturah do 40 °C.


Doziranje:

Pranje v stroju: na 4,5 kg perila. Razpršite v razpršilnik - NE nanašajte neposredno na perilo! Mehka in srednje trda voda: 60 ml; trda in zelo trda voda: 90 ml.


Ročne pranje: 10-30 ml na 5 l vode.


Funkcije izdelka

Kakovostno stisnjeno oljčno olje v tem izdelku je predelano v milo, ki odlično čisti, neguje in posledično maže volnene in svilene tkanine. Blago pralno sredstvo na osnovi mila je ustvarjeno z uporabo sladkornega tenzida; ta izdelek je enostaven za uporabo tudi pri trdi vodi in ohranja vse svoje pozitivne lastnosti.


Poreklo in lastnosti posameznih sestavin

OLIVSKO MILO: V oljčnih nasadih na sredozemskem območju Italije, Španije in Grčije rastejo plodovi, iz katerih se z mehanskimi postopki, kot sta stiskanje in centrifugiranje, pridobiva oljčno olje ekološke kakovosti. Oljčno olje je glavna sestavina čistilnega sredstva za volno in svilo Olive Wool and Silk. Oljčno olje je najboljša oljna surovina za blago milo z naknadnim mazilnim učinkom. Njegova uravnotežena sestava maščobnih kislin, zdravilni, harmonizirajoči učinek na srce in krvni obtok ter izjemen razvoj oljke v sedemletnem ritmu kažejo na poseben odnos tega olja do človeka. MILO Z RPEČNIM OLJEM: repično olje, namaščeno s kalijevim kavstifikatorjem, poveča svojo čistilno moč. Poleg lanu in sončnic je oljna ogrščica ena od redkih oljnic, ki se v našem blagem srednjeevropskem podnebju pridelujejo za proizvodnjo olja, tudi ekološke kakovosti. ETANOL: pridobivajo ga s fermentacijo škrobnatih rastlin, kot sta koruza in krompir. Etanol pomaga ohranjati tekočino mila in izboljšuje sposobnost detergenta, da raztaplja maščobo. CUKROVO MILO: surovine za pridobivanje uporabljenega sladkornega tenzida so sladkor, škrob in kokosova maščoba. Delež sladkornega tenzida je prilagojen vsebnosti mila v pralnem sredstvu tako, da preprečuje, da bi se kalcijevo milo, ki nastane v trdi vodi, fino razpršilo in da bi se usedlo na perilo.


Biološka razgradnja

Milo iz rastlinskega olja ima odlično lastnost, da se takoj po uporabi poveže s kalcijem, ki je vedno prisoten v odpadni vodi, in tvori kalcijevo milo. To v nekaj urah nevtralizira aktivni površinski učinek, ki napada žive organizme (primarna razgradnja). Kalcijevo milo nato mikroorganizmi 100-odstotno razgradijo v ogljikov dioksid in vodo (sekundarna razgradnja). Etanol se lahko brez omejitev meša z vodo in se tako v nekaj urah ponovno vključi v naravni krog. V postopku izdelave sredstev za mokrenje sladkorja se rastlinske surovine škrob, sladkor in maščoba izločijo, vendar ostanejo deli v celoti ohranjeni v svoji naravni strukturi. Zato mikroorganizmi ta vlažila zlahka hitro in popolnoma razgradijo.


Opozornost: Pri temperaturah pod 10 °C se izdelek spremeni in postane nekoliko gostejši in moten, kar na toplem ali po rahlem stresanju spet izgine.


Celotno embalažo je mogoče reciklirati


Varujte v suhem in v zaprti posodi. Shranjujte zunaj dosega otrok. V primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč in predložite to embalažo.


Načela ekološke drogerije SONETT

- Izdelki so 100 % razgradljivi in se v nekaj urah do dneh v vodi popolnoma razgradijo na običajne naravne sestavine.

- Sonett zavrača uporabo sestavin, ki so škodljive za okolje in zdravje ljudi.

- Surovine, ki se uporabljajo v proizvodnji, prihajajo iz biološko-dinamičnega ali ekološkega kmetijstva ali proste rejeSestavine

INCI: voda, kalijevo milo*, alkilpoliglukozid C8-C16

(kokosov glukozid), alkohol, natrijev/kalijev citrat, parfum*, linalool*


*certificirana ekološka pridelavaKoda izdelka
  • GB3050


Kategorija
Top