facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Sonett Pralni gel za bela in barvna oblačila 5 l

Blagovna znamka: Sonett

29,90 €
26,90 €

Na zalogi - odprema danes
Ta izdelek se trenutno pregleduje 2 uporabniki.

  • Brezplačna dostava nad 80 EUR

Opis izdelka Sonett Pralni gel za bela in barvna oblačila 5 l

Tekalno pralno sredstvo, namenjeno pranju barvnega in belega bombaža, lanu, konoplje in mešanih tkanin pri temperaturah 30-95 °C.


Doziranje: na 4,5 kg perila. Mehka voda: 50-75 ml; srednje trda voda: 60-100 ml; trda voda: 60-100 ml 50 ml SLADILO

Za ročno pranje: 40 ml na 5 l vode.Pomnilo: Učinki milnih detergentov se lahko v celoti razvijejo le v mehki vodi, zato je pri vsakem pranju NUJNO dodati mehčalec tkanin. Za trdovratne madeže lahko pri temperaturi od 50 °C naprej dodate 60 ml belila SONETT.


Oblike izdelka

Specialna energetsko varčna metoda saponifikacije, uporaba olj in eteričnih olj iz ekološke pridelave ter za tekoči detergent naravnost ugodno razmerje med ceno in pranjem so izjemne značilnosti tega izdelka.


Poreklo in lastnosti posameznih sestavin

Milo, sladkorno vlažilno sredstvo in derivati kokosovega olja se v tem tekočem pralnem sredstvu krepijo in dopolnjujejo. Pri proizvodnji mila se ekološko repično olje umiljuje s kalijevim kavstifikatorjem v posebnem postopku brez vnosa zunanje toplote. Kot aktivno pralno sredstvo SOAP edinstveno združuje vse lastnosti, ki so potrebne pri pranju, da se umazanija navlaži, raztopi in odnese. Pri tem učinku milo okrepi sladkorno vlažilno sredstvo in derivati kokosovega olja, ki se pridobivajo iz čistih rastlinskih surovin iz sladkorja, škroba in kokosove maščobe s kemično pretvorbo s pomočjo kislin. Hkrati ta kombinacija odpravlja pomanjkljivost mila, to je nastanek kalcijevega mila, ki se lahko usede na perilo, če je odmerek mehčalca tkanin nenatančen. Alkohol, ki se pridobiva s fermentacijo rastlinskih škrobov, ohranja pralno sredstvo v tekočem stanju, kar omogoča visoko koncentracijo aktivnega čistilnega sredstva. Biorazgradnja Milo iz rastlinskih olj ima v primerjavi z drugimi čistili to posebnost, da se takoj po uporabi združi s kalcijem, ki je vedno prisoten v odpadni vodi, in tvori kalcijevo milo ter se tako nevtralizira pri površinskem učinku na vodne organizme (primarna razgradnja). Kalcijevo milo nato mikroorganizmi 100-odstotno razgradijo v ogljikov dioksid in vodo (sekundarna razgradnja). V proizvodnem procesu sladkornih vlažilnih sredstev in derivatov kokosovega olja se ekstrahirajo rastlinske surovine škrob, sladkor in maščoba, vendar deli ostanejo v celoti ohranjeni v svoji naravni strukturi. Zato mikroorganizmi te tenzide zlahka v celoti razgradijo. OECD meni, da so milo, sredstva za mokrenje sladkorja in derivati kokosovega olja lahko biorazgradljivi.


Opozornost: Pri temperaturah pod 10 °C se izdelek spremeni in postane nekoliko gostejši in moten, kar na toplem ali po rahlem stresanju spet izgine.


Vso embalažo je mogoče reciklirati


Načela ekološke lekarne SONETTSestava

INCI: Aqua, kalijevo milo*, alkilpoliglukozid C8-C16 (koko glukozid, lavril glukozid), natrijev C8-C14 maščobni alkoholni sulfat (natrijev oktil sulfat, natrijev lavril sulfat), alkohol, sulfatno ricinusovo olje, natrijev/kalijev citrat, parfum*, linalool*, izvleček balzama Dipterocarpus turbinatus


*certificirano ekološko pridelanoKoda izdelka
  • GB5015


Kategorija
Top