facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Sonett Prašek za pomivanje posode 1,5 kg

Blagovna znamka: Sonett

12,80 €
11,50 €

Na zalogi - odprema danes
Ta izdelek se trenutno pregleduje 1 uporabnik.

  • Brezplačna dostava nad 80 EUR

Opis izdelka Sonett Prašek za pomivanje posode 1,5 kg

Učinkovito sredstvo za pomivanje posode. Učinkovito odstranjuje mastne madeže in zasušene ostanke hrane. Ni primeren za srebro, svinčev kristal in ročno poslikan porcelan.


Doziranje: 15 - 30 ml na cikel pomivanja. Izdelek vlijte v ustrezno posodo. Upoštevajte navodila proizvajalca pomivalnega stroja.


Mehčalec vode v pomivalnem stroju mora biti nastavljen na 8° dH (nemških stopinj) nad lokalno trdoto vode. Če je na primer trdota vode 16° dH (2,86 mmol/L), morate napravo nastaviti na 24° dH (4,29 mmol/L).

Upozornilo: Če imate vgrajen elektronski mehčalec vode, ni priporočljivo uporabljati Sonett Eco-friendly detergentov.


Posebne lastnosti izdelka

Pri tem izdelku ne uporabljamo agresivnih klorovih belil, fosfatov, sintetičnih konzervansov srebra, encimov itd. Kljub temu se to čistilo odlično spopada z močno umazanijo.


Poreklo in lastnosti posameznih sestavin

Silikate dobimo s taljenjem peska s sodo, zaradi svoje alkalnosti pa lahko preoblikujejo maščobo iz posode in jo naredijo vodotopno. Silikati vpijejo in razrahljajo prilepljene ostanke hrane. Soda, izdelana iz kuhinjske soli in apna, razprši maščobo v drobne kapljice in tako spodbuja sposobnost silikatov, da raztopijo maščobo. Citrat, pridobljen s fermentacijo stranskih proizvodov pri proizvodnji sladkorja, kot je melasa, se dodaja detergentu za pomivalne stroje, da veže kalcij v vodi za pomivanje in ščiti pomivalni stroj pred kalcijevimi usedlinami; znano je, da številni pomivalni stroji kljub vgrajenemu ionskemu izmenjevalniku (napravi za mehčanje vode) nezadostno mehčajo vodo.


Biološka razgradnja

Milo takoj po uporabi izgubi svoje lastnosti zmanjševanja površinske napetosti (primarna razgradnja), in sicer v takojšnji reakciji s kalcijem, ki je vedno prisoten v odpadni vodi. Kalcijevo milo se nato 100-odstotno razgradi v ogljikov dioksid in vodo (sekundarna razgradnja). Sladkorna vlažilna sredstva in derivati kokosovega olja se pridobivajo s kemično pretvorbo z uporabo kislin iz surovin izključno rastlinskega izvora in v celoti ohranijo svojo naravno strukturo. Zato jih mikroorganizmi zlahka popolnoma razgradijo. Etanol se v nekaj urah vrne v svoj naravni krog.


Pomnilo: Za popoln učinek je treba redno uporabljati SONETT loščilo za pomivalni stroj in regeneracijsko sol.


Celotno embalažo je mogoče reciklirati


Načela ekološke drogerije SONETTSestavine

INCI: natrijev silikat, natrijev citrat, natrijev perkarbonat, natrijev karbonat, natrijev metasilikatKoda izdelka
  • DE4023


Kategorija
Top