facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Kako se spopasti s stalno željo po sladkarijah

Ali ste vsak dan lačni? Ne morete nadzorovati svoje želje po sladkem in vedno končate s kalorično bombo sladice, polne maščob in enostavnih sladkorjev? V današnjem članku vam bomo povedali, kako odpraviti željo po sladkem in ne pokvariti svoje diete in zdravega prehranjevanja.

Sladkor nadomestite z zdravimi alternativami

Sladkor ni edina želja po sladkem.

Pri peki in ustvarjanju sladkih sladic lahko za sladkanje izberete drugo alternativo. Dodali smo seznam živil in arom, ki lahko nadomestijo sladkor in sladijo vašo sladico.

  • protein

  • umetna sladila - kapljice in druga

  • stevija

  • Pozorni na med

    Med se zdi zdrava alternativa.

Med ima res več hranilnih snovi kot običajni sladkor. Žal pa vsebuje skoraj toliko kalorij in enostavnih sladkorjev kot običajni sladkor. Ljudje pogosto mislijo, da če nekaj posladkajo z medom, so zmagali v boju proti odvečnim kilogramom in da se bodo zgodili čudeži.

Na žalost temu ni tako. Pri hujšanju je pomemben primanjkljaj kalorij in ne to, ali uporabljate bolj hranljivo možnost sladkanja.

Ne privoščite si sladkarij

Ne odrekajte se sladkarijam.

Če se boste popolnoma odrekli sladkim sladicam, si jih boste nekega dne vseeno privoščili, nato pa se boste vrnili v začarani krog.

Svetujemo vam, da poskusite zdrave alternative sladicam z uporabo beljakovin v prahu ali umetnih sladil. Okus vas bo zadovoljil, hkrati pa so takšne sladice lahko zdrave in polne hranilnih snovi.

Sdílet:
Kategorija
Top