facebook
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Sonett Belilo in odstranjevalec madežev 900 g - nadomestna kartuša

Blagovna znamka: Sonett

7,20 €
6,50 €

Na zalogi - odprema danes
Ta izdelek se trenutno pregleduje 2 uporabniki.

  • Brezplačna dostava nad 80 EUR

Opis izdelka Sonett Belilo in odstranjevalec madežev 900 g - nadomestna kartuša

Veliko učinkovito belilno sredstvo, ki je hkrati prijazno do tkanin in okolja.


Tretji del modularnega sistema SONETT


Za beljenje belega perila, odstranjevanje madežev na belem in barvno obstojnem perilu, za polepšanje porumenelega in motnega perila. Učinkovit od 50° naprej. Primerno za bele in barvne bombažne, lanene, konopljene in mešane tkanine. Odstranjuje madeže od sadja, rdečega vina, čaja, kave, trave, krvi itd.


Doziranje:

Pranje v stroju: za 4,5 kg perila pri 50° in več dodajte 60 ml/60 g belila Sonett v pralni prašek med glavnim ciklom pranja.


Močno umazano perilo: 30 ml belila raztopite v približno 3 l tople vode in umazano perilo pustite namakati čez noč. Nato operite kot običajno.


Pranje v pomivalnem stroju: med glavnim ciklom pranja dodajte 15ml/15g belila v dozirnik za prašek za pomivalni stroj. Odstranjuje madeže kave in čaja na posodi.


Celotno posodo je mogoče reciklirati


Prednosti izdelka

Celoten cikel beljenja povzroči, da perilo izgubi barvo. Z ločenim doziranjem belila se učinek beljenja pojavi le takrat, ko je nujno potrebno odstraniti madeže in beljenje. To belilo z natrijevim perkarbonatom je okolju prijazna alternativa beljenju perila na soncu.


Poreklo in lastnosti posameznih sestavin

Natrijev perkarbonat je spojina vodikovega peroksida z natrijevim karbonatom (soda). Pod vplivom toplote se vodikov peroksid pri 50 °C ponovno odcepi in razpade na vodo in aktivni kisik. Pri višjih temperaturah se ta reakcija stopnjuje, tako da je učinek beljenja v pralnem stroju optimalen pri 95 °C. Sproščanje kisika je še posebej učinkovito pri organskih madežih, kot so madeži trave, sadja itd,


Biološka razgradnja

Natrijev perkarbonat se že med pranjem in beljenjem razgradi v mineralno sodo, vodo in kisik, zato v pralnem stroju ostane v stanju, ki ne zahteva nadaljnje razgradnje. To pomeni, da je postopek beljenja tudi postopek razgradnje.


Pozornost

Belilo hranite dobro zaprto, v hladnem in suhem prostoru, izven dosega otrok. Draži oči in kožo, škodljivo pri zaužitju. V primeru stika z očmi takoj sperite oči z veliko vode in poiščite zdravniško pomoč. V primeru zaužitja takoj poiščite zdravniško pomoč in pokažite embalažo.


Načela ekološke drogerije SONETT

- Izdelki so 100-odstotno razgradljivi, v nekaj urah ali dneh v vodi popolnoma razpadejo na običajne naravne sestavine.

- Sonett zavrača uporabo sestavin, ki so škodljive za okolje in zdravje ljudi.

- Surovine, uporabljene v proizvodnji, prihajajo iz biološko-dinamičnega ali ekološkega kmetijstva ali proste reje

- Voda, ki se uporablja v proizvodnji, je biološko-dinamično ritmizirana, izdelkom Sonett pa so dodane mešanice energijskih zelišč ter esence dragih kamnov in kovin

- Sonett je edini proizvajalec ekoloških drog, ki ima dva ekološka certifikata.


Tehnični podatki:

Gostota: (20 °C) 0,9-1,1 g/cm³

PH vrednost: (20 °C, 5 g/l H₂O) približno 10-11

Certifikat: EcocertPrehrana: pralno sredstvo
Sestavine

INCI: natrijev perkarbonat, natrijev karbonatKoda izdelka
  • DE1037


Kategorija
Top