facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Kako biti zdrav

Ženske se pogosto postavljamo na stranski tir. Skrb za gospodinjstvo, otroke, odhod v službo in skrb za druge sorodnike so za nas pomembnejši kot naše osebno počutje. Toda za vse to potrebujete moč, zdravje in uravnotežen um. Če ne poskrbite zase, ne boste mogli dolgo vzdrževati takšne predanosti.

Najprej poskrbite zase, šele nato boste lahko poskrbeli za druge.

  1. Izogibajte se primanjkljaju dobrega počutja

Način, kot so peneče kopeli z olji in epsomskimi solmi, maske za obraz ali drage nege obraza pri kozmetičarki, spadajo v kategorijo skrbi zase. Vendar ta vključuje veliko več kot le te priboljške, ki si jih privoščimo redko in pogosto z občutkom krivde.

Gre za skrb za naše telesno, duševno in duhovno zdravje. To ni razkošje, temveč nuja. Pomanjkanje dobrega počutja se lahko kaže v obliki izpadov, napetosti, tesnobe in izbruhov, ki lahko, če jih ne odpravljamo, vodijo v dolgotrajno depresijo ali bolezen.

Ženske so zaradi nenehnih hormonskih sprememb in potrebe po opravljanju več nalog nenehno izpostavljene izzivom, zato je pomembno, da skrb za sebe jemljejo resno.

Drugi načini za izboljšanje pomanjkanja zdravja:

. . - obiskovajte prostore na prostem

  • usmejte se
  • delajte nekaj, v čemer resnično uživate
  • postavite se zase
  • podremajte
  1. Sprostite svojo notranjo moč z dihalnim delom

. Zavestno povezano dihanje je običajno uro trajajoča intenzivna seansa, ki jo vodi terapevt in spremlja glasba. Pri takšni praksi lahko dostopate do globokih notranjih blokad in jih sprostite. Pridobite lahko vpogled v svoje življenje, do katerega prej morda niste imeli dostopa. Energijski učinek nato traja veliko dlje kot le v času trajanja seanse.

Dihalno delo lahko sprosti vašo notranjo moč na načine, ki jih ne bi pričakovali. Je intenzivno in nežno hkrati ter vsekakor osvobajajoče.

  1. Vsak dan si privoščite 30 minut vadbe

. Redna polurna vadba lahko precej pripomore k nadzoru vseh presnovnih označevalcev. Vadba, ki mišicam dovaja kisik in hranilne snovi, hkrati pa pomaga srčno-žilnemu sistemu pri učinkovitejšem delovanju, bo vašemu telesu dala zagon, ki ga potrebuje za nadaljnje učinkovito delovanje.

Z redno vadbo lahko zlahka preprečite vseživljenjsko jemanje tablet, če se pri vas pojavijo nenormalne ravni hormonov. Vadba ne pomaga le pri izgubi nekaj kilogramov, temveč vodi tudi do povečane ravni kisika v možganih, boljšega spomina in koncentracije ter manjšega tveganja za depresijo.

Deluje kot kognitivni stimulator, spodbuja ustvarjalnost na poceni in zdrav način.

  1. Naučite se petminutne meditacije

Čeprav največ koristi od meditacije dobite s pogostim ponavljanjem, lahko že petminutna meditacija dejansko prinese hitro zmanjšanje stresa.

Dlje ko vadite meditacijo, močnejši postajajo vaši možgani. Sčasoma boste ugotovili, da v meditaciji vse bolj uživate, in celo povečali boste čas, ki ga boste namenili meditaciji. Okrepila se bo vaša mentalna vzdržljivost in ugotovili boste, da se lahko bolj osredotočite čez dan.

Tistim, ki se radi gibljejo, bo morda bolj všeč meditacija med hojo.

  1. Gradnja ženskih odnosov

Nič ni bolj osvobajajočega kot povezovanje s prijateljicami, sestrami ali drugimi bližnjimi prijateljicami. Svetovale vam bodo, vam nudile posluh in krepile vašo samozavest. Razvijanje močnih in zdravih ženskih prijateljstev je nekaj, kar lahko koristi vsem ženskam.

Ženske imajo širši repertoar vedenja kot le boj ali beg. Hormon oksitocin se pri ženskah sprošča kot del odziva na stres. Ta ublaži odziv "boj ali beg" in jo spodbuja, da se namesto tega posveti svojim otrokom in se srečuje z drugimi ženskami.

Ko se ženska vključi v to negovanje ali povezovanje, njeno telo sprosti še več oksitocina, ki dodatno prepreči stres in povzroči pomirjujoč učinek. Pri moških do tega odziva ne pride.

Sdílet:
Kategorija
Top