facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Kako razvrščati odpadke

Želite živeti okolju prijazneje in narediti nekaj za okolje z ločevanjem odpadkov, vendar ne veste, kaj storiti? Pripravili smo štiri preproste nasvete, ki vam bodo morda v pomoč.

V domu uporabljajte ločene zabojnike

V tipičnem gospodinjstvu se lahko zelo intenzivno kopičijo odpadki, zato je oblikovanje posebnih zabojnikov za vsako vrsto zelo dober korak. Ločeno odnašanje odpadkov po vsakem dnevu bi bilo po nepotrebnem zamudno in neučinkovito. Za shranjevanje lahko uporabite posode, ki so namenjene posebej za ta namen, lahko pa improvizirate in izdelate svoje. Papirnate vrečke ali škatle za banane so na primer odlična in ekonomična rešitev. Idealna lokacija je seveda na območju, kjer odpadki niso vidni.

Regularno odlaganje

Čeprav lahko z zgornjo metodo prihranite veliko časa pri odnašanju hrane, morate seveda računati tudi na to. Ostanki hrane na embalaži ali celo drugi postopki lahko povzročijo onesnaženje, zato morate odpadke odnesti vsaj enkrat na teden. Zabojniki bi morali biti na voljo v vsakem stanovanjskem naselju, vanje pa lahko običajno razvrščate steklo, papir in plastiko.

Biološki odpadki

Specifična kategorija odpadkov so tako imenovani biološki odpadki. Če živite v hiši z lastnim vrtom, ste z lastnim kompostnikom že na pol poti. V mestih so za biološke odpadke na voljo posebni zabojniki.

Elektronika, baterije in drugo

Posamezna kategorija so tudi nedelujoča ali stara elektronika ali baterije. Tudi za te odpadke so marsikje namenjeni posebni zabojniki. Te odpadke lahko odstranite tudi tako, da jih odnesete na zbirna dvorišča.

Sdílet:
Kategorija
Top